نساجی

انتخاب رشته نساجی برای دانشگاه – تجربه یک دانشجو نساج

دانشگاه های دارای رشته مهندسی نساجی

فقط چند دانشگاه محدودی این رشته را ارائه می‌دهند که در زیر نوشتیم.
۱. دانشگاه صنعتی امیرکبیر 
۲. دانشگاه صنعتی اصفهان
۳. دانشگاه یزد
۴. دانشگاه آزاد علوم تحقیقات
۵. دانشگاه گیلان
۶. دانشگاه ارومیه
۷. دانشگاه رازی کرمانشاه
۸. دانشگاه بناب

بهترین دانشگاه رشته نساجی کدام است؟

دوست من رک و راست بگم، یا در این سه دانشگاه (امیرکبیر - اصفهان - یزد) این رشته رو بخون یا اصلا نخون.
اگه خیلی خرخون هستی و میخوایی تا مدارچ بالا بخونی دانشگاه امیرکبیر رو انتخاب کن.
اکر دوست داری هم کار کنی و درآمد داشته باشی هم میخوای درس بخونی و به جایی برسی دانشگاه اصفهان رو انتخاب کن.
اگر میخوای فقط کار کنی و دنبال پول هستی دانشگاه یزد رو انتخاب کن.

گرایش های مهندسی نساجی و معرفی بهترین گرایش

رشته نساجی ۳ تا گرایش داره ،
۱. گرایش شیمی و علوم الیاف
۲. گرایش تکنولوژی
۳. گرایش پوشاک
نظر شخصی: اولویت اول گرایش شیمی باشه، بعد تکنولوژی، به هیچ وجه هم سمت پوشاک نرو چون بازار کار نداره.

بین گرایش شیمی و تکنولوژی کدوم بهتر است؟

بنظر من شیمی بهتره ، چون گرایش تکنولوژی اگه بخوایید کارآفرین بشید سرمایه زیادی میخواد اما در گرایش شیمی با کمترین سرمایه میتونی کارآفرینی رو شروع کنی.

در گرایش تکنولوژی چون با دستگاه ریسندگی و بافندگی سر و کار دارید همه دستگاه ها از خارج تامین میشه و نمیتوی نوآوری خاصی داشته باشی اما در گرایش شیمی خیلی جا وجود داره تا نوآوری کنی و ایده بدی.

مهندسی نساجی برای خانم ها

بازار کار مهندسی نساجی برای خانم ها

آشنایی با رشته مهندسی نساجی؛ لیست دروس،گرایش ها و درآمد

بررسی بازار کار و حقوق مهندسی نساجی در ایران و خارج از کشور

مهندسی نساجی(معرفی رشته،شغل،گرایش ها و فرصت های شغلی)

معرفی رشته مهندسی نساجی

مهندسی نساجی خوبه؟

حقوق پایه مهندس نساجی

مهندسی نساجی برای مهاجرت

چارت درسی مهندسی نساجی

رشته مهندسی نساجی دانشگاه علمی کاربردی

رشته مهندسی نساجی دانشگاه پیام نور

شغل نساجی چیست

بازار کار مهندسی نساجی در خارج

رشته نساجی بدون کنکور

رشته نساجی دانشگاه ازاد

رتبه لازم برای مهندسی نساجی امیرکبیر

رشته نساجی دانشگاه اصفهان

مهندسی نساجی در کانادا

رشته نساجی در هنرستان

مهندسی نساجی در خارج

رشته صنایع نساجی

چارت درسی مهندسی نساجی

مصاحبه با دکتر خواجه مهریزی  استاد دانشگاه یزد - دانشکده نساجی

۱.چه چیزی باعث شد که رشته مهندسی نساجی را انتخاب کنید؟

در بین رشته‌های فنی و مهندسی بدلیل علاقه‌ام دنبال رشته ای بودم که شیمی در آن کاربرد زیادی داشته باشد بنابراین با مشورتی که از کارشناسان انتخاب رشته گرفتم رشته مهندسی نساجی، گرایش شیمی را انتخاب کردم.

۲. انگیزه  شما برای ادامه تحصیل در این رشته چه بوده است؟

حقیقتش اگر من با هم بخواهم برگردم و کنکور بدهم مجدد رشته مهندسی نساجی را انتخاب میکنم چون حقیقتش اینکه این رشته را بخاطر پتانسیل علمی و صنعتی که دارد یکی از بهترین رشته‌های فنی و مهندسی می‌بینم و اگر دنبال موقعیت شغلی خوب می‌گردید این رشته یکی از بهترین رشته‌هاست.

و اگر دنبال کارآفرینی و ایجاد اشتغال هستید بازهم این رشته، شرایط را برای شما می‌تواند فراهم کند.

۳. رشته مهندسی نساجی را به چه کسانی معرفی می‌کنید؟ دانشجویان این رشته چگونه می‌توانند زمینه فعالیت و گرایش خودشان را پیدا کنند؟

کسانی که واقعا دنبال یک رشته خوب و آینده دار می‌گردند این رشته می‌تواند از رشته‌های مفید برای آنها باشد.

دانشجویانی که رشته نساجی را برای تحصیل انتخاب می‌کنند اگر علاقمند به طراحی و دوخت هستند بنظرم می‌توانند گرایش پوشاک را انتخاب کنند، اگر در واقع علاقه به کارهای فنی دارند و کارهای مکانیکی دستگاه را دوست دارند بهتر است گرایش فناوری را انتخاب کنند و افرادی که مباحث شیمی پلیمر و الیاف، رنگ و تکمیل را دوست دارند انتخاب آنها می‌تواند گرایش شیمی نساجی باشد.

۴. در کنار درس خواندن چه کارهایی را به دانشجویان مهندسی نساجی پیشنهاد میکنید؟

بنظرم اگر بچه‌ها در کنار درس خواندس بتوانند در صنعت هم فعالیت داشته باشند، می‌توانند دید علمی و کاربردی خو.بب به رشته داشته باشند و خیلی در یادگیری مباحث در دانشگاه به آنها کمک می‌شود. 

استفاده از طرح کاروری می‌تواند برای دانشجویان بسیار مفید باشد. در کنار تحصیل و کارکردن، بهتر است دانشجویان در یکی از رشته‌های ورزشی، موسیقی و همچنین یادگیری یکی از زبان‌های خارجی فعال باشند.

۵. دانشگاه‌های ایران در مقایسه با دانشگاه‌های برجسته جهانی در چه سطحی قرار دارند؟

فاصله ما، فاصله نزدیکی نیست و فاصله محسوسی هست ولی ما با کشورهای منطقه، به لحاظ آموزشی و پژوهشی فاصله زیادی نداریم اما به لحاظ سخت افزاری و امکانات آزمایشگاهی با آنها فاصله قابل توجهی وجود دارد.

۶. آیا مهاجرت تحصیلی را پیشنهاد می‌کنید؟ اگر بله، به کجا؟ چه شرایظی معمولا برای مهاجرت تحصیلی وحود دارد؟ چه مهارت‌هایی لازم هست که دانشجو کسب کند؟

اگر برای پیشرفت، شرایط زندگی و تحصیل در کشورهای پیشرفته را دارید مهاجرت کنید اما بعد از تحصیل، از تخصص خود برای توسعه و ترقی کشور خودتان استفاده کنید.

برای ادامه تحصیل، بنظرم به ترتیب کشورهای امریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، هلند و بلژیک می‌تواند مقصدهای خوبی برای مقطع دکترا باشد.

معمولا دانشجو باید در مقطع کارشناسی ارشد کار پژوهشی خوبی انجام بدهد و اگر در زمینه‌های جدید نساجی و بین رشته ای تحقیق کرده و مقالات خوبی در مجلات معتبر بین المللی چاپ کند قطعا برای مهاجرت تحصیلی فرصت بهتری دارد.

در کنار تحقیق، باید مسلط به زبان انگلیسی هم باشد و نمره آیلتس یا تافل هم بگیرد که برای مهاجرت تحصیلی مشکلی نداشته باشد.

۷. پیشرفته‌ترین کشورها در صنعت نساجی از لحاظ بکارگیری فناوری، در دست داشتن نبض بازار نساجی و عدم آسیب به محیط زیست کدام هستند، ایران در چه سطحی قرار دارد؟ آیا پتانسیل‌های پیشرفت در ایران وجود دارد؟

 همانگونه که اشاره کردم کشورهای اروپایی به لحاظ تکنولوژی نبض بازار را در دست دارند اگرچه ترکیه و چین هم در این زمینه بازارخوبی در اختیار دارند. به لحاظ حجم تولید پوشاک، پاکستان و بنگلادش هم بسیار فعال هستند.

کشورهای اروپایی از لحاظ عدم آسیب به محیط زیست بسیار پیشروتر از بقیه هستند و سطح استانداردهای بالاتری دارند و اگر بخواهیم خوش بینانه نگاه کنیم، ایران تقریبا در رده متوسط هست.

بله، با توجه به وجود دستگاه های نسبتا به روزی که در صنعت وجود دارد به شرط بهره گیری از نیروهای متخصص، آموزش و افزایش بهره وری نیروی انسانی، پیشرفت صنعت رشد دوچندان پیدا می‌کند.

۸. مشکلات و ضعف‌های این جامعه آیا بدلیل سو مدیریت است یا نداشتن علم و تجربه کافی و یا نداشتن تجهیزات، مواد اولیه و نیروی کار؟

همه این عوامل تاثیر گذار هستند: هم مدیریت نسبتا ضعف دارد، هم در واقع عدم نیروی انسانی مناسب و هم عدم تامین مناسب مواد اولیه به عنوان مشکلات خود نمایی می‌کند. اما بنظرم اگر کارخانه ای چشم انداز مناسبی داشته باشد، مدیریت مناسبی صورت بگیرد و در واقع برنامه‌های کوتاه مدت، متوسط و بلند مدت داشته باشد، و خودشان را با استانداردهای روز دنبا تطبیق بدهند حتما این کارخانه می‌تواند جزء کارخانه‌های موفق کشورمان باشد.

۹. چه میزان درس و دانشگاه در عمل به یک مهندس نساجی کمک می‌کند؟

اگر اساتید ما در دانشگاه، هم به تعهد دانشجو بها بدهند و هم به تخصص دانشجو، فارق التحصیل ما یک مهندس بسیار مطلوب جامعه ایده آل ما خواهد بود. ما در دانشگاه وظیفه‌مان، هم تربیت نیروی انسانی، هم آموزش اوست: یعنی ما هم دنبال این باید بگردیم دانشجو را متخصص بار بیاوریم و در رشته خودش کاملا به لحاظ علمی موفق بار بیاید و تربیت شود، هم به لحاظ تعهد، هم به لحاظ ایمان، به لحاظ عمل و عرقش به وطن و مملکتش باید آموزش داده بشود و روی روح روانش کار بشود و پرورش مناسب داده بشود و انگیزه مناسب به آنها داده بشود که ما می‌توانیم ایرانی قوی بسیازیم و بچه های ما به آینده امیدوار باشند، این کشور باید توسط نخبگان خودمان ساخته بشود آنها آِینده سازان مملکت هستند بنابر این همه توان برای امید و انگیزه دادن به آنها باید بکار گرفته بشود.

۱۰. یک مهندس موفق از نظر شما چه ویژگی‌هایی دارد؟

متعهد، باسواد، منظبط، خوش رفتار، خوش گفتار بودن، داشتن روابط اجتماعی خوب با نیروها از کارگر گرفته تا مهندسان و مدیر کارخانه میتواند ویژگی‌های یک مهندس موفق باشد.

۱۱. یک مهندس نساجی در صنعت و جامعه دارای چه جایگاهی است؟

قطعا دانشجوی متخصص من می‌تواند جایگاه خیلی مناسبی در صنعت پیدا کند و در فرصت کوتاهی به پیشرفت مناسبی دست پیدا کند. فطعا زمانی که دانشجو فارغ التحصیل میشود قرار نیست که یک فعالیت بزرگ کاری به دستش بدهند و بگویند که مدیریت کند، قطعا اول با تجربه در آزمایشگاه می‌تواند شروع بکند و بعدش کم کم وارد خط بشود و با دستگاه ها از نزدیک آشنا شود و مهندس چند دستگاه بشود و بعد به مدیر تولید و در نهایت مدیر خط، مدیر سالن و مدیر کارخانه تبدیل شود.

۱۲. مشکلات و ضعف‌هایی که در دانشجوها می‌بینید را بیان کنید و در پایان توصیه شما به دانشجویان چیست؟

آنچه که دانشجویان امروز با آن درگیر هستند عدم انگیزه مناسب برای درس خواندن و برای تحصیل است، حقیقت قضیه این هست که تا خود دانشجو احساس نکند و نخواهد، یک استاد یا یک مدیر یا پدر و مادر نمی‌توانند او را به سمت جلو حرکت بدهند. دانشجو باید بداند برای اینکه به یک جایگاه خوبی دست پیدا بکند باید تلاش کند باید برای آن زحمت بکشد، هیچ کس بدون زحمت و تلاش به جایی نرسیده است. در واقع بحث من این است که همیشه برای یک متخصص، کار خوب هم وجود دارد و نگویید که قرار است ابتدا وارد صنعت بشویم کسی استقبال نمی‌کند و بعد حقوق ما کم است. نه! در روزهای اول ممکن است واقعا چنین باشد اما هر چه که شما شایستگی خودتان را نشان بدهید قطعا می‌توانید در واقع روند پیشرفت در کارخانه را زودتر به آن برسید و بیشتر پیشرفت کنید بنابراین واقعا از این فرصت دوران دانشجویی که دوران طلایی عمرتان هست به نحو احسن استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *